Linnen in het meest heerlijke materiaal om mee te werken. Het oog mooi maar het voegt zich ook makkelijk. Mijn handen jeukten dan ook toen ik zo maar een aantal prachtige oude rollen kreeg. Ze hoorden bij een uitzet van een grootmoeder van een vriendin van mij. Ze moeten 100 jaar oud zijn. Zij maakte daar als ‘bride to be’ nacht- en onderhemden van. Compleet met een geborduurde monogram met haar initialen. Een prachtig stukje historie zomaar gekregen.

Ik besloot iets terug te doen voor degenen waar ik het van gekregen heb. Omdat zij net verhuisd zijn besloot ik twee kussens maken. Al schetsend kwam ik uit op grote concentrische cirkels. Via een speciale textiel verwerkingstechniek kreeg ik uiteindelijk het effect dat ik zocht. Zachte kleuren met contrast in kleur en structuur. Zodra ze terug zijn van hun vakantie sta ik weer te popelen maar nu om de kussens weg te geven!

Categories: Nieuws